Koiranruoka

Bobbin koiranruoka valikoimista löytyvä koiran kuivaruoka, märkäruoka, koulutusnamit, herkut ja ravintolisät ovat kaikki luonnollisista raaka-aineista valmistettuja. Tavoitteemme on löytää valikoimaamme jokaiseen budjettiin sopivaa koiran ravintoa, jotka sisältävät vain koiran hyvinvointia ja terveyttä edistäviä ainesosia.

Vertaile koiranruokien ravintosisältöä helposti vertailutoiminnon avulla.

Valikoimastamme löytyvät koiran syötäväksi tarkoitetut tuotteet eivät sisällä:

  • vehnää
  • soijaa
  • geenimanipuloituja ainesosia
  • prosessoituja raaka-aineita
  • keinotekoisia lisä-, maku- tai väriaineita

Vain yksi ruokasarja Dingo, sisältää maissia, mutta pääsääntöisesti tuotteemme ovat hypoallergeenisia ja 100% luonnonmukaisia. Bobbin ruoka valikoiman kaikissa tuotteissa proteiinin lähde on eläinproteiini.

Myös hinta vaikuttaa koiranruoan valintaan ja siksi olemme valinneet valikoimaamme eri hintaluokassa olevia ruokia, jotka ovat oman hintaluokkansa parhaimmistoa.

5 kohtaa, joista voit tarkistaa onko koiranruoka laadukasta

  1. Paras koiranruoka pitää koiran aktiivisena, terveenä, turkin kiiltävänä, hyvän ruokahalun ja terveellisen painon.
  2. Hyvän koiranruoan tunnistaa tuoteselosteen ensimmäisestä ainesosasta, jonka tulisi olla lihatuote, esim. kana, lammas, kuivattu kana jne.
  3. Heikkolaatuisen eläinproteiinin merkki tuoteselosteessa on esimerkiksi liha tai lihajauho ilman tarkempaa määritelmää mistä lihasta on kyse. 
  4. Kasviproteiineihin perustuva koiranruoka on yleensä laadultaan heikompaa. Kasviproteiini pohjaisen koiranruoan ensimmäisinä raaka-aineina on yleensä vehnä, maissi, riisi tms. 
  5. Paras koiranruoka ei sisällä keinotekoisia lisäaineita, jotka ovat koiralle haitallisia pitkäaikaisessa käytössä.

Lisäksi märkäruoan kosteusprosentin tulisi olla alle 78 %.

Koiralle haitallisia ainesosia lisättynä kuivaruokaan

Koirien valmisruokaan lisätään toisinaan ainesosia, jotka ovat haitallisia koiralle pitkäaikaisessa käytössä. Alla yleisimmät esimerkit, joita koiranruoat saattavat sisältää.

Sipulikasvit ovat suurina määrinä erittäin haitallisia sekä koirille, että kissoille. Sipulikasveja lisätään toisinaan koiranruokiin tuomaan makua, mutta myös pieninä määrinä päivittäisessä ruokavaliossa sipuli saattaa vahingoittaa punasoluja ja siten aiheuttaa anemiaa.

Koiranruoka sisältää usein koiralle haitallisia keinotekoisia väri, lisä ja makuaineita. Keinotekoisten väriaineiden on todettu lisäävän hyperaktiivisuutta ja syöpää ihmisillä, joten tästä syystä voisi päätellä niiden olevan haitallisia myös koirille. Keinotekoiset makuaineet lisäävät koiran vatsavaivoja ja aiheuttaa allergisia reaktioita. Keinotekoisia lisäaineita lisätään koiranruokaan puhtaasti myynti tarkoituksissa, niistä ei ole mitään hyötyä koiralle vaan tarkoituksena on vakuuttaa omistaja, luomalla mielikuva houkuttelevasta ruoasta. 

Terveet koirat eivät sairastu, jos syövät keinotekoisia lisäaineita satunnaisesti, mutta jos koirat saavat päivittäisellä aterialla keinotekoisia lisäaineita, niin muutamassa vuodessa lisäaineet saattavat aiheuttaa terveyshaittoja koiralle. 

Luonnonmukaiset ainesosat jotka pitävät ruoan tuoreena pitkään on rosmariini, C- ja E-vitamiini. 

Koiran märkäruoka

Märkäruuan kosteusprosentin tulisi olla alle 78 %. Usein märkäruokiin on lisätty vettä. Vesi ei ole vaarallista koiralle, mutta mitä vähemmän märkäruokaan on lisätty vettä, sitä enemmän märkäruoassa on proteiineja, rasvaa ja korkeammat ravintoarvot. Siksi valikoimamme märkäruokiin ei ole lisätty yhtään vettä.

Koiran ruoka-aineallergiat

Koiran ruoka-aineallergioiden yleisin aiheuttaja on ruuan proteiinin lähde, se voi olla liha, kuten kana tai nauta, mutta useimmiten kasviproteiini kuten vehnä tai maissi.

Bobbi.fi Facebook ja Instagram @bobbibarks #barkatbobbi.

Koiranruokien valikoimaa uudistetaan.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.