Näytetään kaikki 15 tulosta

Koiran petejä on tarjolla paljon eri mallisia ja eri materiaaleista. Petiä valitessa on hyvä ottaa huomioon koiran ikävaihe ja  tapa nukkua. Tärkeintä on, että koirasi peti on mukava ja oikean kokoinen, juuri sinun koirasi tarpeisiin sopiva.  

Oikean kokoinen koiranpeti

Oikean kokoinen koiranpeti on sellainen, jossa koira mahtuu makaamaan kyljellään koko pituudeltaan. Mittaa koiran pituus nenän päästä hännän tyveen ja lisää siihen vielä muutama sentti.

Pennulle pedin ostaminen saattaa olla haastavampaa kun pentu kasvaa kovaa vauhtia. Pennulle voi ostaa pedin, joka vastaa pennun sen hetkistä kokoa, mutta peti saattaa jäädä nopeasti pieneksi ja isomman pedin hankkiminen tulee nopeasti eteen. Siksi pennulle kannattaa ostaa peti, joka vastaa rodun aikuiskokoa. Pennulle liian isosta pedistä saa mukavamman ja turvallisemman tuntuisen kun ylimääräisen tilan täyttää esimerkiksi peitoilla, jotka on rullattu pedin reunoille. Peitto rullia on helppo pienentää pennun kasvaessa, eikä uusia petejä tarvitse ostaa pentuaikana.

Minkä muotoinen peti koiralle?

Oikea koiranpedin muoto riippuu koirasi nukkumis tavoista. Osa koirista nukkuu pienellä kerällä, kun taas toiset pyörivät ja makaavat pitkin pituuttaan. Kerällä nukkuvalle koiralle suosittelemme pyöreää tai ovaalin muotoista petiä, usein tämän malliset pedit sopivat pienille koiraroduille. Korkeareunainen koiranpeti tuo turvaa esimerkiksi pennuille, jotka haluavat nukkuessaan nojata johonkin turvallisen tuntuiseen. Myös osa aikuisista koirista nukkuvat parhaiten korkeareunaisessa turvallisuuden tunnetta korostavassa pedissä. Neliön ja suorakulmaisen muotoisissa pedeissä koiralla on vapaampi nukkumatila. Nuo mallit sopivatkin parhaiten koiralle, joka nukkuu kyljellään tai liikehtii nukkuessaan paljon. Neliön ja suorakulmaisen malliset pedit sopivat isoille ja pienille roduille, riippuen nukkumis tyylistä.

Koiranpedin materiaalit

Koiranpedeissä on paljon erilaisia materiaali vaihtoehtoja. Osa koirista pitää pörröisistä materiaaleista ja osa sileämmästä. Suurin osa koirista ei kuitenkaan pidä kahisevasta materiaalista, vaan mahdollisimman äänetön päälikangas on paras vaihtoehto koiralle kuin koiralle. Osa koiranpeti materiaaleista on helppohoitoisempia kuin toiset ja materiaali valinta kannattaakin tehdä koiran elämäntapojen mukaan. Peti jossa on helposti irroitettava ja konepestävä päällinen on usein helpoin vaihtoehto. Peteihin on saatavilla myös vedenkestäviä alusia päällisen alle, jolloin itse pedin käyttöikä pitenee ja tarvittaessa voit vaihtaa vain pedin päällisiä.

Koiran petien sisustan materiaaleissa on myös eroja. Ikääntyvälle tai nivelvaivaiselle koiralle paras vaihtoehto on koiran vartaloa tukeva memorifoam peti, joka sopii myös raskas rakenteisille koirille.

Koiranpedin tyyli

Koiranpedin tyylissä kannattaa myös huomioida koiran tarpeet. Osa koirista tuntee olonsa turvallisemmaksi kun voivat käpertyä petiin, jossa on katto pään päällä tai makuupussin tyyppinen peti, johon voivat kaivautua sisälle. Tämän tyyppiset pedit ovat usein pienten koirien mieleen. 

Ulkonäöltään erilaisia petejä ja kuoseja on paljon. Kun olet ensin varmistanut koirasi nukkumis tarpeet, niin viimeisen valinnan voit tehdä vaikka sisustuksesi tai omien mieltymystesi mukaan.