Kuinka mitata koiran tassu?

Koiran tassun mittaaminen ja oikean kokoisen tossun ostaminen voi kuulostaa haastavalta. Helpot ohjeet tekevät ostamisesta vaivatonta – eikä huteja tule.

Koiran tossuja ostaessa koko XS, 4 tai L ei välttämättä kerro ostajalle mitään. Mutta ei ole oikoteitä onneen – tassu on mitattava ellei koko ole sinulle jo selvillä. Alla kerromme Muttluks -tossujen valmistajan helpot ohjeet tassun mittaamiseen.

 1. Mittaa tassu

  Mittaa koiran tassu asettamalla etutassu tyhjälle paperille siten, että koira seisoo. Piirrä paperiin kynällä yksi merkki ”kantapään” kohdalle. Parhaiten saat merkin piirrettyä asettamalla kynän varren kiinni koiran tassun takaosaan ja piirtämällä suoran viivan paperiin. Piirrä paperiin toinen merkki siihen kohtaan jossa on koiran tassun pisin kohta eli pisimmän kynnen päähän. Samalla voit tarkistaa kynsien tilanteen, jos kynnet näyttävät kohtuuttoman pitkältä on hyvä tarttua kynsisaksiin.

  Kun olet piirtänyt molemmat merkit voit mitata paperilta kahden viivan välisen etäisyyden – näin saat koiran tassun koon selville.
 2. Oikean koon valinta

  Katso tuotteelta kokotaulukko, ja valitse pienin koko johon koiran tassu sopii. Jos koirasi tassun koko on 8,1 cm, ja kokotaulukossa S: 7-8,2 cm ja M: 8,25-9 cm, tällöin suosittelemme valitsemaan koon S. Tossuissa ei kannata ottaa yhtään isompaa kokoa.
 3. Tossujen pukeminen koiralle

  – Seiso koiran yläpuolella siten, että koira seisoo jalkojesi välissä.

  – Liu’uta tossu koiran tassulle ja varmista, että tassu on puettu kokonaisuudessaan koiran päälle ylös asti.

  – Kiinnitä tossu.

  Jos tossu liukuu alas, tossu on luultavasti liian löysällä tai liian iso.

  Jos tossu pysyy hyvin paikoillaan, silloin tossu on oikean kokoinen koiralle ja tossu on oikein kiinnitetty.

Katso alta vielä ohjeet videolta.

Vastaa