Valitse oikeanlainen peti koiralle

Koira nukkuu monissa eri asennoissa. Tarkkailemalla koirasi nukkumista tulet oppimaan missä asennoissa juuri sinun koirasi tykkää nukkua. Asento, jossa koira nukkuu voi asettaa rajoitteita pedin valintaan, mutta myös helpottaa valitsemaan oikeanlaisen pedin. Pitkin pituuttaan nukkuvalle koiralle pyöreä peti korkeammilla reunoilla ei ole välttämättä paras vaihtoehto, mutta sykkyrässä nukkuvalle se voi olla unelmien täyttymys.

Minkä kokoisen pedin ostan koiralleni?

On tärkeää, että peti on oikean kokoinen juuri sinun koirallesi ja koirasi tarpeisiin. Pedissä koiran tulisi pystyä makaamaan mukavasti kaikissa luonnollisissa asennoissa – niin sykkyrässä kuin pitkin pituuttaan. Etenkin isoille roduille pedin löytäminen voi tämän vuoksi olla haasteellista.

Monesti isommilla roduilla on vaihtoehtona hankkia vain suorakaiteen muotoinen peti, sillä usein pyöreiden petien halkaisijan tulee olla melko suuri, jotta koira mahtuisi kaikissa asennoissa siinä makoilemaan. Pienillä ja keskikokoisilla koirilla pedin löytäminen käy huomattavasti sukkelammin. Pedeissä, jossa on W7YG2X93 reunat kannattaa huomioida myös se, että reunat vievät pedistä yleensä noin 10-15 cm.

Minkälaisen pedin hankin koiralleni?

Koiran petejä löytyy monenlaisena – on eri muotoja ja kokoja, värejä ja materiaaleja. Koiran pedissä kannattaa kiinnittää huomiota sen koon lisäksi myös muotoon, materiaaliin ja pestävyyteen. Olisi hyvä, jos koiran pedin päällisen pystyy irroittamaan ja pesemään pyykinpesukoneessa.

Monesti suorakaiteen mallisissa pedeissä on irroitettava päällinen, jonka pystyy pesemään pyykinpesukoneessa. Pyöreät reunalliset pedit ovat yleensä valmistettu siten, että keskityynyn päällisen saa irroitettua ja pestyä, mutta reunojen päällistä ei pysty irroittamaan. Jos etsit petiä reunoilla, jonka päällisen pystyy irroittamaan kokonaisuudessaan pedistä ja pesemään pyykinpesukoneessa suosittelemme The Lounge -petiä.

Materiaalin tulisi olla kestävä, jotta se ei mene heti ensimmäisestä kuopimisesta ja kiehnäämisestä rikki. Mikään peti ei ole kuitenkaan ikuinen, ja jos koirallasi on taipumusta hajottaa petejä, niin suosittelemme opettelemaan ensin tästä tavasta pois, jonka jälkeen on mahdollista panostaa laadukkaaseen petiin.

Mikä peti koiralleni?

Koiralle, joka nukkuu pitkin pituuttaan.

Sopii myös isommille roduille. Isoin koko 100 x 70 cm.

Tobine >>

Keskikokoisille ja mini roduille.

Pienempi koko sopii max 7 kg koirille. Isomman halkaisija 70 cm.

Poespas >>

Sykkyrässä nukkujalle.

Sopii koiralle, joka tykkää nukkua sykkyrässä, reunuksien suojassa.

Donut >>

Sinulle, joka haluat helppohoitoisuutta.

Päällinen kokonaisuudessaan irroitettavissa ja pestävissä.

The Lounge >>

Iäkkäälle tai nivelvammaiselle.

Memoryfoam peti, joka tukee koirasi niveliä.

Zee.Bed >>

Vastaa