Näin luet koiranruoan tuoteselostetta

Nykypäivänä koiranruoka valikoima on äärettömän kattava. Riippumatta siitä ostatko koirallesi ruokaa lemmikkieläinliikkeestä, päivittäistavarakaupasta, verkkokaupasta tai eläinlääkäristä ovat hyllyt täynnä eri valmistajien vaihtoehtoja. Usein monella koiran omistajalla ruoan valintaan vaikuttaa isosti hinta, vaikkakin erityisesti pussin kylkeen kannattaisi kiinnittää huomiota. Tiedätkö sinä mitä koiranruoka sisältää?

Pakkauksessa kannattaa kiinnittää huomioita tuoteselosteeseen. Tuoteselosteeseen tulee ilmoittaa käytetyt raaka-aineet määrällisessä järjestyksessä, eli tuoteselosteen ensimmäistä ainesosaa on ruoassa eniten. Yllätykseksi monet koiranruoat alkavat monesti jollakin viljalla, joka tarkoittaa sitä, että ruoka sisältää määrällisesti eniten viljaa. Monesti vilja on ruoan pääraaka-aine puhtaasti hinnan vuoksi. On ensiarvoisen tärkeää, että koira saa ruoasta kaiken tarvitsemansa, kuten proteiinit ja muut hivenaineet. Tämän vuoksi vilja ei välttämättä ole paras vaihtoehto pääraaka-aineeksi koiranruoassa.

Laadukkaassa koiranruoassa pääraaka-aineena on yleensä liha tai lihaproteiini. Liha on voitu laittaa nappuloihin tuoreena tai jauheena. Eettisten syiden ja lihan laadun takia on hyvä, jos ruoan raaka-aineet ovat jäljitettävissä, sillä monissa koiranruoissa käytetään lihaa joka on peräisin Kiinasta.

Tuoteselosteessa kannattaa kiinnittää myös huomiota siihen onko ruoassa käytetty lisä-, säilöntä- tai väriaineita. Pääsääntöisesti on parempi, ettei ruokaan ole lisätty mitään keinotekoista. Usein esimerkiksi säilyvyyttä voidaan parantaa ruoassa luonnonmukaisilla ainesosilla kuten erilaisilla mausteilla.

Jos hyllystä napsahtaa käteen pakkaus, jonka kyljestä selviää, että pääraaka-aine on vilja ja tuoteseloste on täynnä erilaisia E-aineita tai muita lisäaineita suosittelemme harkitsemaan toista ruokaa nelijalkaiselle ystävälle.

Kaikki Bobbin herkut ja ruoat ovat jäljitettävissä maatilalle asti. Jokaisen herkun ja ruoan liha on peräisin Euroopasta – Natures Food Kreikasta, Moments ja Mhims Espanjasta (lohi/lohiöljy Norjasta). Pian valikoimaan palaavat myös edulliset Dingo ruoat, jonka raaka-aineet ovat peräisin Espanjasta.

Vastaa