Pitääkö koiran korvat putsata?

Simppeli vastaus on: kyllä. Vaikka koiran korvat näyttäisi puhtaalta kannattaa ne putsata säännöllisesti, sillä korviin on voinut kertyä likaa. Korvien hoito kannattaa aloittaa jo pennusta, jotta koira tottuu käsittelyyn.

Koiran korvia kannattaa tarkastella viikottain. Kun tarkastelet koiran korvia säännöllisesti opit tuntemaan miltä koiran korvat näyttävät terveenä ja täten helpommin tunnistamaan kun korvat vaativat hoitoa tai eläinlääkärille menoa. Mutta! Vaikka korvat näyttääkin puhtaalta, suosittelemme puhdistamaan niitä säännöllisesti, sillä korviin on voinut kertyä likaa ulkoillessa.

Etenkin kesällä koiran korvia kannattaa tarkastella useasti. Koiran korvat kannattaa kuivata aina uimisen jälkeen, sillä korviin jäänyt vesi voi aiheuttaa tulehduksia. Tulehduksia syntyy helpommin etenkin luppakorvaisille koirille.

Miten koiran korvia puhdistetaan?

Koiran korvat puhdistetaan korvien puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Voit kaataa puhdistusainetta pumpuliin ja puhdistaa korvia kostealla pumpulilla. Joissain puhdistusaineissa on erillinen kaatonokka, josta voit kaataa tippoja suoraan korvaan, jonka jälkeen koiran korvia tulisi hieroa korvien ulkopuolelta.

Kun puhdistusainetta on laitettu koiran korvaan koiran pitää antaa ravistella päätään, jolloin lika irtoaa koiran korvasta. Tämän jälkeen koiran korva pyyhitään puhtaalla pumpulilla tai pehmeällä kankaalla.

On tärkeää muistaa, että koiran korvia ei koskaan saa itse lähteä puhdistamaan korvakäytävästä. Ethän siis tunge esimerkiksi pumpulia korvakäytävään – korvakäytävän puhdistuksen hoitaa aina osaava eläinlääkäri.

Vastaa